Projectteam Making Waves
Samen met DGMI en RWS, min EZ, VPDelta, Topsector Water, UvW, HH Delfland, HH Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rivierenland, DNA, AT Osborne, Synergos Communicatie en NLIngenieur

De minister haalde op 7 september 2017 voormalig Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, naar Nederland om van Making Waves een succes te maken. Met dit evenement op de Afsluitdijk (voor slimme ideeën op het vlak van water en klimaat) wilde IenW de wereld laten zien hoe ver Nederland is op het gebied van waterinnovaties.

Lees verder

En hoe Nederlandse initiatieven andere landen die samenleven met water kunnen helpen. ‘Even leek er een kink in de kabel, door de onverwachte crisissituatie op Sint Maarten’, blikt Geert Koolen, DCO-woordvoerder én projectleider Making Waves terug. ‘Gelukkig verving de SG de minister bij het crisisoverleg over orkaan Irma. Zo kreeg Kofi Annan de ministeriële ontvangst die hij verdiende. En wij de aandacht, waar wij op hoopten.’

DCO inzet

DGMI vroeg DCO om de externe publiciteit rondom Making Waves te organiseren. DCO zette hierop een multidisciplinair projectteam in, waarin collega’s van woordvoering, externe contacten, speech, online en social media gedurende enkele weken intensief samenwerkten. Geert: ‘Langzaam maar zeker ontstond een teamverband waarin we elkaar makkelijk en snel konden vinden. Zeker in de eindfase, waarin alle losse eindjes toch samen moeten komen, was dat prettig. De goede samenwerking met de collega’s van social leidde op de dag van het evenement zelf tot actuele en mooie publiciteit. De komst van iemand als Kofi Annan helpt natuurlijk wel mee.’ In de weken voorafgaand aan Making Waves heeft DCO fors ingezet op pers- en media-aandacht.

Communicatie-resultaat

De inzet van het projectteam van DCO heeft geleid tot veel en positieve media-aandacht. Op de dag van het evenement zelf bracht landelijk dagblad AD een interview met de minister en Kofi Annan. Slimme social media-uitingen op de dag zelf werden positief ontvangen. Elementen uit de diverse toespraken tijdens Making Waves zijn verwerkt in een persbericht en uitingen op social media.

'Focus niet op het vergaren van patenten. Werk samen, dan kom je verder en ga je sneller.'
Kofi Annan
X
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat